De Kreek’l heeft nu ook een Schoolplein van de toekomst

Schoolpleinen van de toekomst zijn ingericht samen met de gebruikers, de kinderen van de school, de buurt, de plaatselijke IVN, en iedereen die een steentje wil bijdragen aan een schoolplein dat avontuurlijk is, klimaatbestendig en groen.

Boom als klimtoestel
Basisschool de Kreek’l uit Reek, heeft sinds de kerstvakantie zo’n schoolplein. De doorgang naar de dierenweide aan de andere kant van de school, is in ere hersteld. Een boom die niet kon blijven staan, werd dusdanig ingepast in het nieuwe ontwerp dat hij nu een liggend bestaan heeft als klim- en klauterspeelplaats. En de kinderen? Die maakten hun eigen speelfilm over hoe de veranderingen van het schoolplein werden aangepakt.

“We zijn een school in een bloeiende gemeenschap”

Iedereen hielp
“We zijn een school in een bloeiende gemeenschap”, zei directeur Piet de Jongh bij de opening. “Bijna het hele dorp heeft geholpen bij de verandering van ons plein”, om daarna trots een opsomming te maken van de helpende handen van de plaatselijke ondernemers, ouders, en buurtgenoten die kwamen helpen om van het schoolplein een echt schoolplein van de toekomst te maken.

Wil je meer weten? Kom langs bij basisschool de Kreek’l in Reek, Basisschool De Kreek’l, Mgr Suijsstraat 6, 5375 AG Reek.

https://myalbum.com/BasisschooldeKreekl

Website van Basisschool de Kreek'l