Educatie

Een schoolplein is een geschikte plek om buitenles te geven. Een paar tips:

  • Maak een zitkring van stenen of boomstammen. Dit is een handige plek om les te geven.
  • Hoe beter het plein aansluit bij de visie en methode van de school, hoe groter de kans dat jullie het plein educatief gaan gebruiken. Een groen plein biedt ruimte voor onderzoekend en ontdekkend leren, maar je kunt het ook gebruiken als buitenatelier.
  • Veel dieren op het schoolplein is interessant voor het natuuronderwijs. Zorg dus voor verschillende soorten bomen en planten op het schoolplein. Daar komen veel insecten, vogels, eekhoorns en egels op af.
  • Zorg voor eetbare planten op het schoolplein. Hier kunnen kinderen erg veel van leren!

Buitenlesdag

Elke derde dinsdag van april is het buitenlesdag. De frisse lucht, beweging en speelse manier van leren zorgen ervoor dat kinderen beter presteren! Beestjes zoeken, optellen met sprongen of een geschiedenisrace, alle vakken zijn geschikt voor een buitenles. Voor buitenles ideeën kijk op https://buitenlesdag.nl/buitenlessen/

Jong Leren Eten

Het doel van het programma Jong Leren Eten is om in de periode 2017 tot en met 2020 kinderen en jongeren meer in aanraking te brengen met kennis en activiteiten over voedsel. Zo kunnen de jongeren duurzame en gezonde keuzes maken. Binnen het Jong Leren Eten programma werken rijk, provincies, onderwijs en maatschappelijke organisaties samen.
Het Jong Leren Eten programma bevat verschillende activiteiten, zoals smaaklessen. Het beleven van voedsel staat centraal in het lesmateriaal. Door middel van te proeven, voelen, kijken, horen en ruiken verkennen de kinderen het eten. De nieuwsgierigheid van de kinderen wordt hierdoor opgewekt! Kijk voor meer informatie op https://www.jonglereneten.nl/educatie